Een vacaturetekst die blijft hangen, die de kandidaat triggert. Elk bedrijf wilt er wel een, maar hoe schrijf je zo’n vacaturetekst? Originaliteit, creativiteit, persoonlijkheid en humor zijn factoren die erg belangrijk zijn in een wervende tekst. Omdat persoonlijkheid voor zich spreekt (een tekst moet niet generiek zijn) behandelen we de andere drie factoren in dit artikel. Een goede combinatie van deze drie factoren resulteert geheid in een triggerende vacaturetekst.

Originaliteit
Hoe blijf je origineel? Om origineel te zijn moet je eerst weten wat jouw concurrenten doen. Als je eenmaal daarvan kennis hebt genomen weet je wat een onderscheidende factor kan zijn. Wat je dus kunt doen is een aantal vacatures naast elkaar leggen en daarvan leren. Bekijken wat origineel is, en wat juist niet origineel. Een leuk voorbeeld van originaliteit bij Coolblue, daar schreef de CEO zelf een stuk van de vacaturetekst in de zoektocht naar een assistent.

Zoals je kunt zien doet Coolblue het een stuk anders dan het gros van de bedrijven. Ze zijn op zoek naar een hip, jong iemand en laten dit ook blijken uit de vacaturetekst. Het enige nadeel van dit stukje tekst is dat het vrij generiek is (veel mensen zullen zich hierin kunnen vinden).

Nog een voorbeeld (van een ander bedrijf) in de zoektocht naar een Internet Marketeer:
Zoals je kunt zien is het niet bijster moeilijk om origineel te zijn. Kijk en leer wat de concurrentie doet en baseer op basis van die uitingen wat in jouw branche ‘uniek’ is. Uit een gedegen online onderzoek kun je al veel leren. Huur desnoods een goede tekstschrijver in en geen hem/haar instructies wat je graag wilt zien in een vacaturetekst.

Ontvang GRATIS een creatieve vacaturetekst in je Inbox!
(Scheelt in opmaak en structuur van je vacature tenminste een uur!)


Creativiteit
Creativiteit gaat hand in hand met originaliteit. Meer creativiteit leidt tot meer originaliteit. Think outside the box, not inside the box. Punten waar je creatief over na kunt denken zijn:

  • Gebruik van visuele content;
  • Tone of voice;
  • Inhoud van de tekst;
  • Call to action buttons;
  • Gebruik van vet, cursief en onderstreept;
  • Manier van contact opnemen;
  • Manier van sollicitatie versturen (denk aan video solliciteren);

Dit is maar een kleine opsomming van punten die je ‘anders’ aan kunt pakken. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Humor
Humor blijft hangen. Nu is humor een subjectief iets, dus het is lastig te stellen dat humor altijd blijft hangen. Maar over het algemeen wordt een humoristische tekst als positief ervaren. We kunnen dus stellen dat een grappige vacaturetekst gemakkelijker onthouden wordt onder jouw doelgroep. Ook heb je kans dat de vacature meer mensen bereikt, aangezien humoristische content sneller verspreid wordt op het internet.

Conclusie
Originaliteit, creativiteit, humor en een persoonlijke touch zijn belangrijke elementen in een vacaturetekst. Of ze werken ligt puur af van de branche waar jouw bedrijf actief in is.
In een ‘formele’ branche is het niet aan te raden om een jolige tone of voice aan te nemen. In een dergelijke branche kun je het beter zakelijk houden. Stick to the facts en zorg dat je professioneel overkomt. Originaliteit en een persoonlijke touche kunnen uiteraard wel gebruikt worden.
In een ‘informele’ branche kan creativiteit en hilariteit prima gebruikt worden. Dit kan zeker een positief effect hebben op jouw doelgroep.

We kunnen dus stellen dat het gebruik van originaliteit, creativiteit, humor en een persoonlijke touch afhankelijk is van de branche waar jouw organisatie actief in is. Mits de branche het toelaat, dan is het zeker aan te raden om deze elementen goed te verwerken. De elementen voor gemakkelijkere verspreiding, ze blijven beter hangen en je vertoont een positief beeld van jouw organisatie. Indirect laat je zien dat je genoeg tijd besteed aan nieuwe medewerkers.

Benieuwd naar tips, tricks en weetjes voor het schrijven van een vacaturetekst?